spot_img

Glazerjevi dnevi letos s pisno zapuščino

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Od 18. septembra pa vse do minulega vikenda, so v Rušah in drugod potekali 11. Glazerjevi dnevi. Ti so letos zaradi negotovih epidemioloških razmer potekali v dveh delih, prvi krog dogajanja se je zgodil že spomladi, vrhunec pa so Glazerjevi dnevi obeležili s svečano pesniško akademijo minuli petek. Slavnostni gost tokratnih Glazerjevih dni je bil pesnik, pisatelj in dramaturg Vinko Möderndorfer

Svečana pesniška akademija 11. Glazerjevih dni je bila zvezdniško obarvana. Poleg Vinka Möderndorferja sta se na odru med drugim znašla tudi igralca Vlado Novak in Alenka Cilenšek, ki sta prebrala nekaj vrstic iz knjige Janko Glazer v prevodu. Prav ta knjiga je po mnenju organizatorjev največja pridobitev letošnjih Glazerjevih dni.

Pomembna stopnica pri rasti festivala v prihodnosti je tudi vse tesnejše sodelovanje z Osnovno šolo Janka Glazerja Ruše ter Gimnazijo in srednjo kemijsko šolo Ruše. Da Janko Glazer ni več samo ruški umetnik je jasno. S podeljevanjem Glazerjevih nagrad so si ga prisvojili tudi v Mariboru, letos pa so pesnika spoznavali tudi drugod po Sloveniji.

In to je nenazadnje tudi bistvo umetnosti. Zato je po mnenju osrednjega gosta tokratne svečane pesniške akademije še kako pomembno, da umetnosti ne zapiramo in ji dovolimo nagovarjati ljudi. Čeprav umetnost ni vedno povšeči vsem, bi brez nje izgubili veliko, dodaja Möderndorfer.

Da se bodo še naprej borili za umetnost zagotavljajo tudi v Rušah, kjer si za prihodnje leto želijo predvsem to, da bi dogodek lahko izpeljali v tradicionalnem terminu.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Najmlajši hospitaliziran covidni bolnik je star 31-let

petek so v Sloveniji ob 7507 PCR-testih potrdili 2270 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img