To soboto bodo v Občini Ruše krajani glasovali o projektnih predlogih, ki so bili zbrani v okviru participativnega proračuna. Občani bodo z glasovanjem odločili, kateri projekti bodo uvrščeni v občinski proračun in bodo nato tudi izvedeni.

V Občini Ruše so se v procesu priprave občinskega proračuna odločili prisluhniti tudi občanom. Tako so se podobno kot v vse večjem številu drugih občin poslužili mehanizma participativnega proračuna.

Da bi bil projekt pravilno zastavljen in izveden so v Rušah v novembru za vse občane pripravili prav posebne, spletne delavnice v sodelovanju z Zavodom PIP.
Predloge so na Občini Ruše zbirali do 15. decembra, po pregledu prispelih predlogov pa je strokovna komisija opravila pregled projektov. Posamezni projekti, ki niso ustrezali kriterijem, so bili izločeni. Za posamezne predloge projektov je bila opravljena dopolnitev, prav tako je občinska uprava preverila predloge glede izvedljivosti in finančne ustreznosti.

Za območje Krajevnega odbora Bistrica ob Dravi glasovanje o predlogih projektov ne bo potrebno, saj je dva predloga, ki ustrezata kriterijem, možno izvesti z razpoložljivimi sredstvi. Za območje Krajevnega odbora Ruše noben predlog ni ustrezal kriterijem, zato glasovanje ne bo izvedeno. Glasovanje se bo tako izvedlo za območji Krajevnih odborov Smolnik in Bezena. Z glasovanjem bo tako odločanje občine o projektih, ki si jih želijo občani, nekoliko lažje.

Občani in občanke Ruš lahko glasove za projektne predloge oddajo v soboto, 9. 1. 2021, med 8. in 15. uro na naslovih obeh krajevnih odborov. Seznam predlogov, ki so se uvrstili v zaključno glasovanje je na voljo na spletni strani Občine Ruše.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj