Frizer, ki riše grafite

0
1504

Aleksander Fenos je frizer in človek tisočerih umetnosti. S frizerstvom sta se ukvarjali že mama in pred njo babica. A sprva ni hotel biti frizer, želel se je razvijati bolj po likovni plati. Začel je risati grafite kot utrip časa v katerem je ustvarjal. Danes je eden med ključnih grafiti artistov v najstarejšem mestu v Sloveniji in se lahko podpiše pod več desetih bolj ali manj velikih grafitov na Ptuju.

Mamin brat je bil učitelj likovne vzgoje in hitro je opazil njegov talent. Ves čas je živel z idejo, da bo šel na akademijo in postal slikar. Končal je srednjo oblikovno šolo, smer modni oblikovalec. Potem je želel naprej na likovno akademijo na slikarstvo, a ga žal niso sprejeli.
Od nastanka enega prvih večjih in bolj premišljenih, pri katerih je sodeloval, na steni objekta ob trgovini Spar v centru mesta, je minilo že 15 let. Grafiti so, pravi, vsekakor del neke kulture, s katero je odraščal. Posebna freska krasi tudi zid, ki ga je olepšal ob visokem jubileju ptujske gimnazije.

K sodelovanju ga je povabilo podjetje Saubermacher, vodstvo podjetja pa mu je pri poslikavi ogromnih betonskih sten objekta v Lenartu pustilo povsem proste roke. Ideje črpa iz življenja, zgodb in priložnosti. Za svojo umetnost nima posebnega recepta, raje ujame tok življenja, se prepusti navdihu in uživa.

 

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here