Franc Kangler postal desna roka ministra za notranje zadeve

0
314

 

Vlada je po včerajšnji ustanovni seji oblikovala najožjo ekipo sodelavcev, imenovala je tudi državne sekretarje na ministrstvih in v kabinetu predsednika vlade. Med njimi je kar nekaj starih znancev:

V kabinetu predsednika vlade bodo državni sekretarji Vinko Gorenak, Igor Senčar in Žan Mahnič. V Generalnem sekretariatu vlade bo generalni sekretar Božo Predalič. Na ministrstvo za notranje zadeve bo državni sekretar, nekdanji mariborski župan Franc Kangler. Na ministrstvu za zunanje zadeve bosta državna sekretarja Gašper Dovžan in Tone Kajzer. Na ministrstvu za obrambo bosta državna sekretarja Damijan Jaklin in Uroš Lampret.Na ministrstvu za finance Peter Ješovnik in Kristina Šteblaj, na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Aleš Cantarutti in Simon Zajc, na ministrstvu za zdravje bo krmilo prevzel državni sekretar Andrej Možina.

Na ministrstvu za okolje in prostor postaja sekretarka Metka Gorišek, na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti bo državni sekretar Cveto Uršič in Mateja Ribič, na ministrstvu za infrastrukturo desna roka ministra Blaž Košorok, na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Jure Gašparič, na ministrstvu za pravosodje Matic Zupan,

Državni sekretar ministrstva za javno upravo je postala Urška Ban, ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Damjan Stanonik in Jože Podgoršek, ministrstva za kulturo Ignacija Fridl Jarc, ministrstva brez listnice,  ki je pristojno za Slovence v zamejstvu in po svetu Dejan Valentinčič in ministrstva brez listnice, pristojno za razvoj in evropsko kohezijsko politiko Monika Kirbiš Rojs.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here