V Rušah so se z okroglo mizo in fotografsko razstavo spomnili na 30. obletnico osamosvojitve Slovenije. Ob tem so tudi simbolično zasadili osamosvojitveno lipo, ki bo v prihodnje rastla na prenovljenem Trgu vstaje. Dogodek je potekal tudi v okviru praznovanja letošnjega občinskega praznika Občine Ruše, ki bo vrhunec doživel s četrtkovo slavnostno sejo Občinskega sveta Občine Ruše.

Fotografska razstava ob 30.obletnici osamosvojitve je na ogled pri Dijaškem domu Ruše. Otvoritev razstave je pospremila zanimiva okrogla miza Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Ruše, dogodek pa je bil tudi del praznovanja letošnjega občinskega praznika Občine Ruše.

Na okrogli mizi so veterani slovenske osamosvojitvene vojne predstavili nekatere morda preredko slišane zgodbe izpred tridesetih let. V desetih dneh, kolikor je trajala vojna, se je zgodilo veliko prelomnih dogodkov, ki so tlakovali pot do samostojne države.

Tudi v osamosvojitveni vojni so prebivalci Ruš, tako kot v vseh ostalih konfliktih, hitro stopili v bran svoji domovini. Dokaz, da tukaj živijo domoljubni ljudje, ki so za svobodo pripravljeni žrtvovati največ, kar imajo.

Čeprav danes mnogi ugotavljajo, da Slovenija vseh napovedi in želja izpred treh desetletij še ni uresničila, pa upanje ostane. Visok jubilej je lahko točka, ko bomo dobre želje za državo in lokalno okolje vendarle začeli uresničevati.

Od zadnjega občinskega praznika do danes se je v Rušah veliko spremenilo na bolje. Na četrtkovi slavnostni seji bodo zato nagradili tiste, ki so svojim znanjem in delom pripomogli k razvoju, prepoznavnosti in ugledu občine.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj