spot_img

Finančna reorganizacija poslovanja v NK Maribor

V zadnjem tednu

Nogometna zveza Slovenije je prejšnji teden obvestila javnost, da bi se lahko Prva liga Telekom Slovenije nadaljevala že 23. maja, bolj verjeten scenarij pa je, da se bo državno prvenstvo nadaljevalo šele konec maja ali v začetku junija. Možnost organizacije tekem je odvisna predvsem od ukrepov države, ki zaenkrat športne dogodke še omejuje. Vijoličasti so že konec marca sporočili, da je koronavirus vplival tudi na njih in to ravno v obdobju, ko so se srečali še z globokimi kadrovskimi premiki.

Med drugim je vrednost nogometašev po prvih ocenah na globalni ravni upadla za 20 odstotkov, odškodnine bodo nižje, kar bo zmanjšalo možnost za izplen od prestopov, ki je zelo pomemben pri polnjenju proračunov slovenskih klubov.
Povprečna mesečna izguba NK Maribor v času zastoja gospodarstva in družbe je okoli 200.000 evrov, na slednje pa lahko vpliva še veliko dejavnikov. Fronte se odpirajo na več področjih: »Boj za sponzorska sredstva bo še zahtevnejši, zato bo ob solidarnosti na vseh področjih velikega pomena za nogomet v prihodnje tudi prilagodljivost.«

Prav zaradi omenjene izgube so se vodilni v klubu odločili, da bodo nogometašem primorani znižati plače. Zmanjševanje dohodkov nogometašev pa so razdelili v različna obdobja. Po poročanju športnega časnika Ekipa SN bodo igralcem znižali dohodek za 15 odstotkov od neto plače za mesec marec, 20 odstotkov od neto plače za mesec april in maj. Odločili pa so se, da bodo za celotno naslednjo sezono dohodke znižali prav tako za 20 odstotkov, vendar od bruto plače.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Nova prometna ureditev pri šoli

Mestna občina Maribor je skladno s smernicami za izboljšanje prometne varnosti otrok pred Osnovno šolo Rada Robiča Limbuš uredila posebno...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel