spot_img

Festival sprehodov za vse, ki svojega mesta še ne poznajo dovolj

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V Mariboru se začenja Festival sprehodov, na katerih bodo udeleženci spoznali zgodbe in legende o štajerski prestolnici. Z njimi bodo odkrivali zaprašene kotičke in neizpovedane zgodbe mesta, obiskovalcem pa bodo predstavili raznovrstnost Maribora, njegov srednjeveški in meščanski obraz ter močno industrijsko in delavsko zapuščino.

V jesen nas bo »sprehodil« kultni Rajzefiberjev Festival sprehodov, ki tudi letos ponuja bogato ponudbo tur po Mariboru in njegovi okolici.

Format Festivala ostaja enak kot v lanskem letu, tokrat so dodani le nekateri covid-19 ukrepi. Program je tudi letos zelo bogat, vračajo pa se nekateri sprehodi, ki so že v preteklih letih privabili precej obiskovalcev. Pričakovanja organizatorjev so za zdaj pozitivna, upajo pa da bodo lahko iz marca prestavljen festival izpeljali brez večjih zapletov.

Med 25. septembrom in 4 oktobrom se bodo obiskovalci skupaj sprehajali po mestu, teme sprehodov pa bodo tako pisane in raznolike, kot je samo mesto, ki se ga sicer (neupravičeno) drži sloves sivega odtenka. Festivalske večere bo moč spet preživljati ob pogovorih o najrazličnejših temah, povezanih z mestom, o njegovi preteklosti tudi morda svetlejši prihodnosti.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:03

Čistilna naprava v občinski lasti

V občini Radenci so v prvem polletju realizirali nekaj več kot desetino zastavljenega proračuna za letošnje leto. Skoraj polovico...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img