Fašenka letos ne bo

0
56

Že lani so na občini napovedali spremembe, a niso si predstavljali, da bodo tradicionalni fašenk morali odpovedati. Vsako leto se v Markovcih zbere več tisoč obiskovalcev in četudi bo do svečnice epidemiološka situacija boljša, tako množična zbiranjane bodo dovoljena.

V želji, da ohranijo tradicijo in da za obiskovalce in občane pridobijo dodatno turistično znamenitost pa so že v sklepni fazi ureditve mansarde občinske stavbe, kjer želijo v sodelovanju s turističnim društvom Markovci obstoječi etnološki zbirki dodati tudi vizualizacijo.

Obiskovalci bodo poleg holografske projekcije, ki omogoča predvajanje posnete in prilagojene video vsebine na način, da ima gledalec občutek, da povorka poteka v živo v realni velikosti, imeli možnost videti tudi interaktivni 3D holografski prikaz etnografskega lika kurent v realni velikosti.

Občina je sredstva pridobila na razpisu LAS. Pogodba v višini 42.000 evrov pa je bila podpisana že lani poleti. Izvajalec projekta je podjetje ART REBEL 9 iz Ljubljane, ki bo vizualizacijo psotavilo za 43.920 evrov.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here