Na ponedeljkovo sejo Mestnega sveta Mestne občine Maribor, je župan mariborske občine Saša Arsenovič na dnevni red med drugim uvrstil točko za privatizacija družbe Farmadent. V Listi za pravičnost in razvoj pa so pozvali župana in mariborske svetnike, da se predlagano gradivo iz seje umakne.

V Listi za pravičnost in razvoj nasprotujejo prodaji mariborskega Farmadenta. Razlogi, ki jih na mestni upravi navajajo, da naj bi Farmadent ovirala konkurenco pri nabavah družbe, pa ne držijo.

Spomnimo, družbo Farmadent so želeli prodati tudi prejšnje mestno vodstvo, na čelu z županom Fištravcem, a je Arsenovič to v začetku svojega mandata ustavil.

Kot so poudarili v listi za pravičnost in razvoj, naj bi neuradno uprava družbe prijavo na Javno agencijo Republike Slovenije za varstvo konkurence naslovila šele pred dnevi, po njihovih zastavljenih vprašanjih, kar pomeni da uprava in predstavnik lastnika župan Arsenovič nista storila ničesar, za zaščito poslovnih interesov družbe, preden je bil oblikovan predlog za privatizacijo.

Zaskrbljujoče je tudi, da družba Farmadent, ki je edina specializarana za nabavo in distribucijo medicinske opreme, sanitetne opreme in zdravil po podatkih ERARja ni pridobila nobenega posla.

Ob takšnih potezah se maje tudi koalicija v mestnem svetu, saj je veliko koalicijskih strank pogojevalo sodelvoanje z Arsenovičem, če Famadent ostane v javni lasti.

Lidija Divjak Mirnik je ob tem napovedal, da bo Vlado RS in Ministra za gospodarstvo pozvala, k preučitvi predloga, da družbo Farmadent namesto prodaje prenesemo v upravljanje na SDH in se ji v izogib privatnim interesom dodeli funkcija ključnega državnega partnerja pri nabavi cepiva za Covid-19.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj