Na Fakulteti za zdravstvene vede Univerze v Mariboru so se lotili velikopoteznega projekta, s katerim bodo povečali prostorske zmogljivosti fakultete. Sprva nameravajo obnoviti knjižnico in dograditi čitalnico. Knjižnico bodo s sedanjih dobrih sto kvadratnih metrov z dozidavo povečali za skoraj trikrat.

Pritličje nove stavbe bo tako v celoti namenjeno knjižnici s čitalnico, nadstropje pa sprva za pisarne zaposlenih, kasneje pa raziskovalcem in doktorskim študentom. Sredi decembra se je prva faza projekta že začela, nadaljnja faza pa še čaka dokumentacijo in denar.

Načrtujejo pa tudi že 3.fazo, kjer nameravajo povečati simuliranje kliničnega okolja. Investicija je finančno velik zalogaj. Izgradnja prvega faze, katere izvajalec gradbenih del je podjetje VG5, je vredna 929.556 evrov.

Pridobitev dokumentacije za izgradnjo novega trakta bi pridobili do sredine letošnjega leta, nato pa morajo zagotoviti še državno sofinanciranje, sami namreč investicije v višini 3,2 milijona evrov ne zmorejo.

Fakulteta za zdravstvene vede je že vrsto let med najbolj zaželenimi fakultetami Univerze v Mariboru, se sicer pospešeno razvija. Ima že okoli 700 študentov. V programu zdravstvene nege imajo tako 200 odstotkov večji interes kot pa imajo prostih kapacitet, na drugi stopnji pa okoli 400 odstotkov večje povpraševanje po prostih študijskih mestih kot jih razpisujejo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj