spot_img

Evropska sredstva za projekt Kolesarke odobrena tudi za Podravsko regijo

V zadnjem tednu

V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko so od prve polovice julija do prve polovice septembra odobrili evropska sredstva za skoraj 230 kilometrov novozgrajenih kolesarskih povezav širom Slovenije. S tem spodbujajo trajnostno mobilnost, kolesarjem pa omogočajo varne in udobne kolesarske povezave, navezujoče se na središča lokalnega oz. regionalnega pomena.

Koliko bo izpeljanih projektov?

S pomočjo sredstev iz Evropskega sklada za regionalni razvoj bo vzpostavljenih dobrih 228 kilometrov novozgrajenih kolesarskih povezav širom Slovenije. Nove kolesarske povezave bodo omogočale prebivalcem Slovenije dnevno mobilnost do lokalnih oz. regijskih središč ter povezanost s sosednjimi občinami. V okviru teh 29 projektov spodbujajo trajnostno mobilnost predvsem za dnevne migracije in izboljšujejo prometno varnost, prispevajo pa tudi k zmanjševanju onesnaževanja okolja.

V finančni perspektivi 2014-2020 je bilo do sedaj za kolesarske povezave širom Slovenije zagotovljenih 111,1 milijona evrov evropskih sredstev, od tega v okviru mehanizma Dogovor za razvoj regij 92,3 milijona evrov in Celotne teritorialne naložbe 18,8 milijona evrov evropskih sredstev.

V zadnjih tednih so v Službi Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko odobrili evropska sredstva za naslednje kolesarske povezave (objavljamo le projekte znotraj Podravske regije):

  1. Ptuj-Hajdina-Kidričevo-Majšperk,
  2. Lenart-Sveta Ana-Trate,
  3. Lenart-Benedikt,
  4. Lenart-Cerkvenjak-Trnovska vas,
  5. Jarenina-Lenart-Zg. Senarska,
- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:01

Najstarejše mesto obiskal lihtenštajnski princ Nicolaus

Na Ptuju so minuli vikend potekali Viteški dnevi, ki jih organizira Viteški red Svetega Jurija iz Koroške. Vrhunec dogajanja...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel