spot_img

Evropska sredstva za odvajanje in čiščenje v porečju Drave

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »Odvajanje in čiščenje v porečju Drave – Občina Hoče-Slivnica«. Sredstva, s katerimi bo Občina Hoče-Slivnica zgradila ustrezno infrastrukturo za odvajanje in čiščenje komunalnih odpadnih vod na območjih Radizela in Spodnjih Hoč, bo prispeval Kohezijski sklad.

Kaj bo v sklopu projekta izgrajeno?

Občina Hoče-Slivnica bo v okviru projekta zgradila ustrezno infrastrukturo za odvajanje in čiščenje komunalnih odpadnih vod v aglomeracijah Radizel in Spodnje Hoče, ki imata več kot 2000 populacijskih enot. Boljšega čiščenja odpadne vode bo deležnih predvidoma 2.782 prebivalcev omenjenih območij, z izvedbo projekta pa bo dosežena 98,49 % priključenost v aglomeraciji Spodnje Hoče in 98,50 % priključenost v aglomeraciji Radizel na javno gospodarsko infrastrukturo odvajanja in čiščenja. Zgrajenih bo okrog 20 kilometrov kanalizacijskega omrežja, ki bo povezano s Centralno čistilno napravo Maribor. Projekt bo predvidoma zaključen do poletja 2023.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:12

Stanovalci proti avtobusnemu stičišču na prenovljenem Trgu revolucije

Trg revolucije se nahaja v starem delu Maribora in odpira pot v staro mestno jedro. Najdemo ga na desnem...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img