Nogometaše Maribora po zaključenih enomesečnih pripravah čaka prvi evropski obračun v novi sezoni. V kvalifikacijah za novoustanovljeno Konferenčno ligo se bodo v Ljudskem vrtu pomerili z tretjeuvrščeno ekipo armenskega prvenstva Urartu. Predvsem z vidika lanskega fiaska proti amaterjem Coleraina previdnost nikakor ne bo odveč.

Maribor je praviloma ekipo za Evropo pod vodstvom Darka Milaniča in Zlatka Zahoviča sestavljal že v januarskem prestopnem roku. Letos je zaradi takšnih in drugačnih razlogov to bil primoran storiti v sklopu poletne nogometne tržnice. Posledično so imeli nogometaši manj časa za uigravanje, oteževalna okoliščina pa je popoln remont moštva.

Urartu velja za izredno kompaktno ekipo, ki prejema izredno malo zadetkov. S obrambno naravnanimi ekipami je imel Maribor v preteklosti že težave, a v strokovnem štabu zagotavljajo da so se na tekmeca pripravili s temeljito analizo.
Vijoličasti so pretekle uspehe na mednarodni ravni dosegali tudi s pomočjo prednosti doseženih golov gosteh, ki pa se z letošnjo ukinja. Posledično to pomeni, da bo manj preračunljivosti in kalkuliranja.

Maribor bi takšno ekipo na svojem vrhuncu v zadnjih desetih letih verjetno odpihnil s terena, a danes je situacija drugačna. Ekipa je popolnoma spremenjena oz. pomlajena, gre za prvo tekmo v sezoni, zato je neznank še veliko. Ob tem pa se vijoličasti spopadajo s finančno krizo, zaradi preteklih evropskih neuspehov, zato bo pritisk na nogometaše še večji. Ob tem pa se navijači sprašujejo ali bodo danes na t.i. pravi ravni ali jih znova čaka t.i. »hladen tuš«?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj