spot_img

Evropa je na kolenih: Hrvaška več kot 2.200 novih primerov, Belgija 15.432, v Nemčiji več kot 10.000 mrtvih

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah zabeležili 2242 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, kar je največ v enem dnevu doslej, je danes sporočil hrvaški nacionalni štab civilne zaščite. Umrlo je še 16 bolnikov s covidom-19. Največ novih primerov so znova potrdili v Zagrebu, in sicer 798, kažejo podatki lokalnih oblasti.

V Belgiji razmišljajo o novih ukrepih

V Belgiji so v zadnjih 24 urah potrdili rekordnih 15.432 novih okužb z novim koronavirusom. To je že tretje dnevno rekordno število okužb v zadnjem tednu v državi. Belgija je trenutno ena najbolj prizadetih držav v pandemiji v Evropi. Vlada je v okviru ukrepov za zajezitev širjenja okužb zaprla restavracije in lokale ter uvedla policijsko uro in močno omejila zbiranja.

V Nemčiji stikom okuženih ne morejo več slediti

Nemčija je prvi val pandemije spomladi prešla dobro, sedaj pa se tako kot druge evropske države sooča s strmim porastom okužb. Tiskovni predstavnik nemške vlade Steffen Seibert je v petek dejal, da imajo lokalne zdravstvene oblasti vse več težav z obvladovanjem izbruhov okužb v več nemških mestih. Posvaril je, da zaradi porasta okužb ne morejo več slediti stikom okuženih.

Tudi Avstrija beleži rekorde

V Avstriji so v zadnjem dnevu zabeležili 3614 novih okužb z novim koronavirusom, kar je največ v enem dnevu doslej. Dan pred tem so jih več kot tisoč manj. Število aktivno okuženih je ob tem prvič preseglo 20.000, kažejo podatki avstrijskih oblasti.

Je Češka nov Bergamo?

Na Češkem so prvič od izbruha epidemije v enem dnevu potrdili več kot 15.000 novih okužb z novim koronavirusom. Po podatkih zdravstvenih oblasti so v zadnjih 24 urah potrdili 15.252 novih okužb, skupno več kot 238.000.

 

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:12

Stanovalci proti avtobusnemu stičišču na prenovljenem Trgu revolucije

Trg revolucije se nahaja v starem delu Maribora in odpira pot v staro mestno jedro. Najdemo ga na desnem...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img