spot_img

Epidemija zarezala v proračune PGD-jev

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Zdravstvena kriza zaradi epidemije novega koronavirusa bo močno oklestila tudi proračune prostovoljnih gasilskih društev. Pri nas jih je 1341 in imajo več kot 164.000 članov. Manjko v proračunu bodo pri nekaterih povzročile odpovedane gasilske veselice.

Na gasilskih veselicah so v preteklosti zbirali denar za novo opremo, sanacijo obstoječih prostorov ali dograditve gasilskih domov.

Sicer pa se prostovoljna gasilska društva dodatno financirajo tudi s pomočjo prodaje koledarjev ob koncu leta. Financiranje s pomočjo gasilskih veselic pa je bolj značilno za podeželska gasilska društva.

Obrnili smo se tudi na nekatera druga prostovoljna gasilska društva v Mariboru in okolici. V večini ta za letošnje leto veselic niti niso načrtovala.

Tista gasilska društva, ki vsako leto organizirajo gasilske veselice in so te namenjene izključno za zbiranje dodatnih sredstev za nakup opreme pa bodo letos, zaradi odpovedi le-teh imela približno 40 do 50 odstotkov manj denarja.

 

 

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:12

Stanovalci proti avtobusnemu stičišču na prenovljenem Trgu revolucije

Trg revolucije se nahaja v starem delu Maribora in odpira pot v staro mestno jedro. Najdemo ga na desnem...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img