Z današnjim dnem se epidemija uradno izteka, vlada pa je ne bo podaljšala. Vseeno večina ukrepov ostaja v veljavi tudi v prihodnje, vlada pa bo o podaljševanju ukrepov odločala tedensko. Ob izteku epidemije je potrebno biti pozoren tudi na uveljavljanje pravic iz javnih sredstev.

Epidemija je bila razglašena 19. oktobra lani, nazadnje pa jo je vlada za 30 dni podaljšala 16. maja. Ker se epidemija z današnjim dnem izteka, preklic epidemije ni potreben. Vsi aktualni ukrepi tako ostajajo v veljavi do četrtka, ko bo o njih kot je že običajno razpravljala vlada.

Tudi z iztekom epidemije tako ostajajo v veljavi vsi ukrepi, ki so namenjeni preprečevanju širjenja koronavirusa.

Bo pa uradni konec epidemije prinesel spremembe glede dodatkov javnih uslužbencev. Ukinja se namreč 65 odstotni dodatek na urno postavko osnovne plače zaradi dela v rizičnih razmerah. Konec epidemije prinaša tudi nekatere spremembe pri uveljavljanu pravic iz javnih sredstev.

Do konca meseca bo sicer še mogoče koristiti izredno pomoč v obliki mesečnega temeljnega dohodka, nadomestilo za čas napotitve delavca na delo doma in ostali sorodni ukrepi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj