Epidemija odnesla še Sejem športa in zdravja

Železničarsko športno društvo Maribor je leta 2005 na površinah športnega parka na Taboru pripravilo prvo prireditev Festival športa in zabave Športna pomlad. Z leti se je prirediteljem pridružil tudi javni zavod Športni objekti Maribor in od leta 2008 je Športna pomlad iz dvodnevne prireditve postala desetdnevni festival. Leto, ko bi morala potekati že 16. Športna pomlad pa je epidemija dogajanje spremenila.

Med 13. in 24. majem bi si obiskovalci lahko privoščili brezplačno rekreacijo, s pomočjo izkušenih trenerjev spoznali različne športe, si ogledali tekmovanja ali pa se tudi sami preizkusili v rekreativnih turnirjih.

Čas koronavirusne epidemije je čas ustavitve vseh športnih tekmovanj na stadionih in dvoranah. Šport se je začasno preselil za štiri stene stanovanj ter v umetno ustvarjene računalniške svetove virtualne resničnosti.

Lansko leto so v času Športne pomladi v Športnih objektih Maribor organizirali tudi prvi mednarodni sejem športa in zdravja, ki je bil deležen zelo pozitivnih odmevov. Koronavirus pa je žal prekrižal načrte organizatorjev glede letošnjega sejma.
Program Športne pomadi je bil iz leta v leto bolj pester in iz leta v leto je privabljal več športnih društev in klubov, ki so lahko tam predstavljali svoje športne panoge oziroma dejavnosti.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj