spot_img

Energetska sanacija zaključena

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Občina Duplek in Občina Hajdina sta uspešno realizirali načrtovano investicijo v projektu Celovita energetska prenova javnih objektov v lasti občin. Projekt v vrednosti približno dva milijona evrov predstavlja energetsko obnovo petih javnih stavb in je potekal v javno-zasebnem partnerstvu občin z zasebnim podjetjem Plistor, d. o. o. Po projektu celovite energetske prenove so energetsko prenovljeni objekti OŠ Hajdina, Vrtec Hajdina, OŠ Sp. Duplek, OŠ Sp. Duplek POŠ Žitečka vas in OŠ Korena.

Projekt energetske sanacije obravnava tehnološke kakor tudi gradbene ukrepe, za katere sta občini Hajdina in Duplek pridobili nepovratna kohezijska sredstva v višini 49 % investicije, saj je bil projekt pripravljen in izveden v skladu z določili programa Energetske prenove javnih stavb Ministrstva za infrastrukturo ter vključuje kohezijska sredstva iz finančne perspektive 2014–2020.

Izvedeni ukrepi celovite energetske prenove na javnih objektih so izvedba toplotne izolacije fasad, zamenjave stavbnega pohištva, izolacije stropov neogrevanih podstrešij, vgradnja termostatskih ventilov, vgradnja ali prenova učinkovitih prezračevalnih sistemov, prenova kotlovnic in toplotnih postaj, vgradnja toplotnih črpalk, sanacije sistemov notranje razsvetljave in vgradnja sistema za energetsko upravljanje.

Energetska sanacija je že izboljšala bivalne pogoje, prispevala bo k prihranku energije in zmanjšala onesnaževanje okolja. Po pripravljenih izračunih bo sanacija prispevala k zmanjšanju toplogrednih plinov v višini 245 ton CO2 letno, kar je enako količini CO2, ki bi jo letno vsrkalo 14.000 dreves ali 33 hektarjev gozda.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Še pomnite? 12 mariborskih izdelkov, ki smo jih poznali vsi!

Zgodba o mariborski industriji se je začela pisati v času druge industrijske revolucije, ko so industrijski obrati skoraj v...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img