spot_img

Energetska sanacija šole

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V Cerkvenjaku načrtujejo energetsko sanacijo stavbe osnovne šole. Objekt je bil v zadnjih 22-letih deležen le manjših investicijskih vlaganj, a je z neto tlorisne površine 2500 kvadratnih metrov velik potrošnik tako toplotne kot električne energije.

Osnovna šola Cerkvenjak je osrednja izobraževalna ustanova v Občini Cerkvenjak, ki že od leta 2000 izvaja program devetletke. V zadnjih 22-letih so zamenjali določen del stavbnega zemljišča in obnovili kurilnico.

Kljub temu objekt potrebuje celostno energetsko sanacijo, s pomočjo katere bodo povišali energetsko učinkovitost, zmanjšali negativne vplive na okolje in zagotovili ugodne bivanjske in delovne pogoje za zaposlene in uporabnike.Na podstrešje nameravajo umestiti kabinete za potrebe tamkajšnje glasbene šole in upravnega dela.

Celotni projekt bi po projektantskih ocenah znašal 675.000 evrov, od katerih bi 205.000 evrov zagotovili s strani evropskih sredstev, 200.000 s s pomočjo dolgoročnega kredita SID banke. Preostanek pa bi občina zagotovili iz proračuna.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:03

Čistilna naprava v občinski lasti

V občini Radenci so v prvem polletju realizirali nekaj več kot desetino zastavljenega proračuna za letošnje leto. Skoraj polovico...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img