spot_img

Elektro Maribor vzdrževalna dela opravlja tudi med vikendi. Bralka se sprašuje, če res ne gre drugače?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Na nas se je obrnila bralka, ki je nezadovoljna z načinom, kako Elektro Maribor opravlja vzdrževalna dela na svojem distribucijskem omrežju. Bralka namreč opozarja, da delavci vzdrževalna dela opravljajo tudi med vikendi, ko je večina ljudi doma in jim izklopi elektrike otežujejo počitek in kvalitetno preživljanje časa. Na območju Lušečke vasi in naselja Stanovsko v občin Poljčane so bili krajani nekaj ur brez elektrike že včeraj, vzdrževalna dela in posledični izklopi elektrike potekajo tudi danes. S podobnimi težavami so se krajani soočali tudi pred tednom dni, ko je Elektro Maribor dobavo električne energije prekinil v popoldanskem času.

Bralka ob tem opozarja, da izklopi elektrike pomenijo še največjo težave za tiste, ki svoje domove ogrevajo s pomočjo električne energije, saj so temperature v jutranjem in dopoldanskem času tudi pod ničlo. Za mnoge družine so vikendi tudi edini čas, ko si lahko privoščijo skupno kosilo, a je tudi priprava le tega pri mnogih družinah ob izklopih elektrike otežkočena.

Ob tem se bralka sprašuje ali gre za res tako nujna vzdrževalna dela, da jih Elektro Maribor ne more opravljati v času, ko bi bilo za stanovalce najmanj obremenjujoče?

Informacije o predvidenih izklopih na spletni strani Elektra Maribor

Kot izvajalec dejavnosti distribucijskega operaterja električne energije je Elektro Maribor odgovoren za obratovanje, vzdrževanje in razvoj distribucijskega sistema električne energije na oskrbovalnem območju, za medsebojne povezave z drugimi sistemi in za zagotavljanje dolgoročne zmogljivosti in zanesljivosti distribucijskega sistema za zadovoljitev razumnih potreb po distribuciji in kakovosti električne energije.

Da bi svoje naloge lahko tudi korektno in kvalitetno opravljal, so seveda nujna tudi vzdrževalna dela na omrežju. O teh in o predvidenih izklopih javnost redno obvešča na svoji spletni strani in v nekaterih medijih. Uporabniki se lahko na obvestila o odklopih tudi naročijo.

Vprašanje o tem, ali je vzdrževalna dela nujno opravljati tudi ob vikendih, ko bi si uporabniki želeli nemotene oskrbe z električno energijo, smo posredovali tudi podjetju Elektro Mariboru. Na odgovore še čakamo.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

Podrazličica omikrona v Podravju

V Sloveniji smo potrdili prvi primer nove podrazličice omikrona BA.2, je na novinarski konferenci potrdila direktorica NLZOH Tjaša Žohar...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img