Leta 2015 je mariborska občina sprejela Celostno prometno strategijo in v skladu s tem zadnja leta tudi deluje. In ravno zato, je v mesecu maju objavila javni razpis za izbiro zasebnega partnerja za javno-zasebno partnerstvo pri projektu vzpostavitve in obratovanja sistema izposoje/souporabe koles.

Na razpis sta se prijavila 2 ponudnika, vendar sta bili njuni ponudbi nepopolni, zato so ju na mariborski občini pozvali k dopolnitvi vlog.
Vrednost projekta vzpostavitve in obratovanja sistema izposoje/souporabe koles je ocenjena na 2,3 milijona evrov.

Izziv MO Maribor pa bo v prihodnje po vzpostavitvi sistema sopurabe koles tudi vzpodbuditi občane k večji rabi kolesa oz. javnih prevoznih sredstev.

V letošnjem letu so se zato na občini odločili za vlaganja v kolesarsko infrastrukturo.

Pojavlja pa se tudi ideja o zaprtju Starega mostu za motoriziran promet, oz podoben režim, kot je v veljavi sedaj na Glavnem trgu in Koroški cesti.

Namen vzpostavitve takega sistema je predvsem spodbujanje trajnostne mobilnosti. In tako bodo kolesa na voljo tako stalnim uporabnikom kot tudi občasnim obiskovalcem, ki bodo ta kolesa lahko uporabljali na 123 kilometrih kolesarskih poti, kolikor jih je trenutno v Mestni občini Maribor.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj