spot_img

Ekomuzej dolina miru za trajnostni razvoj turizma

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V občini Benedikt so vzpostavili Ekomuzej Dolina miru, ki se razprostira na celotnem ozemlju občine. Naravne znamenitosti severnih in osrednjih Slovenskih goric pa bodo povezane s kolesarsko potjo in o njih bodo napisane interpretacijske zgodbe za predstavitev na novi internetni strani.

Razlogi za operacijo so podpora aktivnostim za varovanje okolja, samooskrbe in za razvoj tržnih in turističnih dejavnosti ter večgeneracijsko in medgeneracijsko sodelovanje ter vseživljenjsko učenje.

Projekt je ocenjen na okoli 57 tisoč evrov, od tega je predviden znesek sofinanciranja z Evropskega kmetijski sklad za razvoj podeželja okoli 40 tisoč evrov. V operaciji poleg prijavitelja Občine Benedikt kot partnerja sodelujejo še Občina Cerkvenjak, Občina Duplek, Občina Lenart in Občina Sveta Trojica v Slovenskih goricah. Kolesarska pot varstva narave na območju LAS ovtar zajema 34 naravnih vrednot oz. točk v desetih občinah, od tega 8 v sami občini Benedikt.

Z nakupom električnih koles in pripadajoče opreme za prevoz koles bo turist na območju LAS Ovtar Slovenskih goric lahko obiskal več ponudnikov in ni več omejen na krajše razdalje ene občine. Dodana vrednost ponudbe je inovativna storitev, ki gostom ponuja, da lahko kolesa dostavijo na poljubno točko v Slovenskih goricah.

Projekt bo torej prinesel številne pozitivne učinke na občino Benedikt, predvsem na področje razvoja turizma. Evropsko varstvo narave pa v bistvu sega že v 17. stoletje, ki ga je na Slovenskem sistematično opisal Janez Vajkard Valvasor v 4. knjigi Slave vojvodine Kranjske. V tem obdobju pa pa prav tako prvič zasledimo izraz naravni spomenik za naravno danost.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:03

Čistilna naprava v občinski lasti

V občini Radenci so v prvem polletju realizirali nekaj več kot desetino zastavljenega proračuna za letošnje leto. Skoraj polovico...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img