spot_img

Dvig dodane vrednosti na zaposlenega

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Slovensko gospodarstvo je od leta 2015 naredilo preboj, ki se je vse do koronakrize odražalo v visoki gospodarski rasti, zmanjšanju brezposelnosti in proračunskem premiku iz deficita v presežek. Ministrstvo za gospodarstvo si je tako že pred koronakrizo zadalo cilj, da bi v naslednjih letih dvignilo dodano vrednost na zaposlenega.

Kot je že red časom napovedal minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek so si na ministrstvu že konec lanskega leta zadali cilj, da v desetih letih prepolovijo zaostanek v dodani vrednosti, ki naj bi po njegovih podatkih znašala nekaj več kot 44 tisoč, kar je skoraj polovica manj kot v Avstriji, kjer dosegajo 80 tisoč evrov dodane vednosti na zaposlenega.

A dvig dodane vrednosti je proces, ki za seboj potrebuje jasno strategijo. A primerjava z Avstrijo je skoraj nemogoča, saj je sistemsko učinkovitejši sistem, ki ščiti lastno gospodarstvo. Pomemben vidik je tudi avtomatizacija, za katero bo potrebno veliko gospodarskih spodbud.

Gospodarska zbornica Slovenije je v letu 2018 predvidela gospodarski program za novo vlado, ki je že do leta 2025 in naprej predvidela: dvig dodane vrednosti na 60.000 evrov na zaposlenega in rast izvoza na 50 mrd evrov. A to je bilo pred koronakrizo, ki je gospodarstvu postavila nove prioritetne izzive.

 

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:12

Stanovalci proti avtobusnemu stičišču na prenovljenem Trgu revolucije

Trg revolucije se nahaja v starem delu Maribora in odpira pot v staro mestno jedro. Najdemo ga na desnem...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img