spot_img

Duplek bo dobil dom za starostnike

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Občinski svetniki občine Duplek so na zadnji seji potrdili dokument identifikacije investicijskega projekta za izgradnjo doma za starostnike. Ministrstvo za delo , družino, socialne zadeve in enake možnosti je namreč Domu Danice Vogrinec Maribor podal koncesijo za vzpostavitev dodatnih mest. Na občini pa so v tem trenutku urejujejo še zadnje administrativne postopke.

Lokacija načrtovane gradnje doma starostnikov je že znana in sicer bi slednjega umestili v t.i. center Spodnjega Dupleka pri zdravstveni ambulanti oz. v neposredni bližini trgovskega centra Jager. V tem trenutku pa na občini čakajo samo še na izdajo gradbenega dovoljenja.
Na občini se nadejajo finančne pomoči pristojnega ministrstva, prav tako pa upajo na sofinancerska sredstva v sklopu razpisa EU React, ki je namenjen predvsem sanaciji posledic pandemije koronavirusa in podporo gospodarskemu okrevanju.

S predvideno investicijo bodo v Dupleku starejšim omogočena lažja odločitev za odhod v dom, ki bo veliko bližje njihovim območjem domovanja. V planu je namreč zagotovitev pogojev institucionalnega varstva za starejše od 65 let.
Gre za srednjeročen projekt, katerega finančna konstrukcija že ni dokončno potrjena oziroma razjasnjena. Kljub temu pa se realizacija investicije načrtuje še v letu 2023.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:03

Čistilna naprava v občinski lasti

V občini Radenci so v prvem polletju realizirali nekaj več kot desetino zastavljenega proračuna za letošnje leto. Skoraj polovico...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img