Drznost ga je stala življenja

0
142
Slika je simbolična; Vir: Pixabay

 

Danes, okoli 0.35 je 25-letna Mariborčanka vozila osebni avtomobil po Adamičevi ulici v Mariboru, iz smeri reke Drave v smeri Obrežne ulice. Med vožnjo je na pokrovu motorja nepravilno prevažala 24-letnega Mariborčana in 22-letno Mariborčanko, ki sta se z rokami  držala za streho vozila, obrnjena k voznici. Ko je voznica pripeljala v iztek blagega desnega ovinka, je zapeljala v levo, preko nasprotnega smernega vozišča, zatem pa levo z vozišča in trčila v vrtno ograjo.

Povzročiteljica je bila mlada vinjena voznica

Po trčenju sta oba potnika padla s pokrova motorja na vozišče, kjer sta hudo telesno poškodovana obležala. Oba so prepeljali v UKC Maribor, kjer pa je moški kasneje umrl.

Povzročiteljica prometne nesreče je voznica začetnica. Kljub temu, da med vožnjo v organizmu ne bi smela imeti alkohola, je elektronski indikator pokazal, da je imela v organizmu 0,51 mg/l alkohola. Policisti so ji odredili strokovni pregled. V prometni nesreči se ni telesno poškodovala. Policisti bodo voznico kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Med nudenjem pomoči ovirala delo reševalcev in policistov

Med nudenjem pomoči sta na kraj prometne nesreče namreč prišla dva 22-letnika, ki sta pričela ovirati delo reševalcev in gasilcev s tem, da sta jih med nudenjem pomoči odrivala stran od poškodovanih. Ko so na kraj prišli policisti je eden od njiju z brcami napadel še enega od policistov in ga ob tem lažje poškodoval. Policist ga je obvladal, vklenil in pridržal. Drugi kršitelj se je ob tem za nekaj trenutkov pomiril, nato pa s kršitvijo spet nadaljeval, zato so policisti do streznitve pridržali še njega.

Policisti so ugotovili, da so se vse opisane osebe pred prometno nesrečo nedovoljeno družile v bližini. Ker so s tem kršili Odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji, bodo zoper vse navedene, razen pokojnega, zdravstvenemu inšpektoratu podali predlog za uvedbo postopka o prekršku.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here