Državni milijoni za obnovo glavne prometnice skozi Miklavž

Foto: Facebook Egon Repnik

Župan Občine Miklavž na Dravskem polju Egon Repnik je danes na ministrstvu za infrastrukturo podpisal dolgo pričakovani sporazum o sofinanciranju obnove Ptujske ceste, torej glavne prometnice skozi celotno naselje Miklavž (od Bell centra do križišča s cesto proti občini). “Tako je dvoletni trud naše občine le obrodil sadove. V celoti bomo rekonstruirali Ptujsko cesto z vso pripadajočo cestno infrastrukturo, izgradili novi kolesarki in pločnika na obeh straneh ceste, uredili nove cestne priključke, nova avtobusna postajališča, novo javno razsvetljavo in v zemljo položili komunalne vode,” je zapisal župan Repnik.

Gre za izjemno velik projekt, ki bo potekal v dveh fazah in sicer v letih 2021 in 2022. Ocenjena vrednost vseh del znaša več kot 5,5 mio EUR. Država oziroma v njenem imenu Ministrstvo za infrastrukturo bo prispevalo 3,9 mio EUR, iz evropskih kohezijskih sredstev bo pridobljenih 615.000,00 EUR, medtem ko bo nekaj manj kot 1 milijon EUR prispevala tudi Občina Miklavž na Dravskem polju.

Projekt promovira t.i. “trajnostno mobilnost” z namenom povečanja varne hoje in kolesarjenja občanov, ter zmanjšanja motornega prometa. “Hvala vsem za podporo projektu s prošnjo za strpnost in dobro voljo vseh občanov tudi pri izvedbi. Časovna izvedba je torej predvidena v prihodnjih dveh letih, v odvisnosti od pridobitve vseh dodatnih zemljišč in izbora izvajalca del,” je zaključil Repnik.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj