V Slovenski Bistrici v tem trenutku potekajo številni projekti na področju cestne infrastrukture, ena izmed najpomembnejših pa je izgradnja zahodne obvoznice . Ta bo dvopasovna, s kolesarsko stezo in stezo za pešce na obeh straneh, priključne ceste, križišča ter odvodnjavanje padavinskih in odpadnih voda. Vrednost naložbe je slabih 4,5 milijona evrov, investitor pa je Direkcija za infrastrukturo.

Na področju cest bo skupaj s sklopom navezave kanalizacijskega sistema na območju Jožef urejena tudi dotrajano cestišče. Prav gotovo ključna investicija pa bo nadgradnja in posodobitev postaje Pragersko in železniškega vozlišča. Gre za projekt katerega celotna vrednost znaša slabih 90 milijonov evrov in bo v višini 40 milijon evrov sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Glavni cilji posodobitve železniškega vozlišča Pragersko so zagotavljanje tehnične ustreznosti v skladu z evropskimi standardi, povečanje prometne varnosti, krajšanje časa potovanja potnikov in tovornih vlakov in zmanjšanje negativnih vplivov na okolje, predvsem hrupa. Izvedbena dela na postaji so že oddana, medtem ko je bilo gradbeno dovoljenje za projekt izdano sredi meseca maja.

Za izvedbo gradbenih del je sicer že podpisana pogodba z izvajalcema Riko d. o. o. in RZD International. Pogodbeni rok za dokončanje del pa je 25 mesecev od dneva uvedbe v delo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj