spot_img

Država ključna pri gradnji Centra Rotovž

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Mariboru se obeta eden največjih projektov v zgodovini občine, izgradnja centra Rotovž. Gre za 25 milijonsko investicijo, ki jo bosta polovično financirala Mestna občina Maribor in Ministrstvo za kulturo. Projekt je trenutno v fazi javnega naročila za izbiro izvajalca del, med katere  spadajo razširitev knjižnice, umestitev prostorov za potrebe Umetnostne galerija Maribor in vzpostavitev Artkina.

V Mestni občini Maribor se kmalu začenja realizacija dolgo pričakovanega projekta izgradnje centra Rotovž. Trenutno je v fazi javnega naročila, v katerem mariborska občina išče izvajalca gradbeno-obrtniških del. Izgradnja Centra Rotovž je sicer uvrščena na vladni seznam pomembnih investicij, igrajo ključno vlogo pri razvoju celotne mestne občine in njenega širšega vplivnega območja.

Center Rotovž pa ne zajema zgolj razširitev mariborske knjižnice, ampak ob tem ponuja tudi druge mestotvorne vsebine ob hkratni ureditvi trga ter ustreznem restavriranju spomeniško zaščitenih objektov.

Z celovito ureditvijo Rotovškega trga bo nastala enovita kulturna celota, skupen prostor za druženje, razstave, filmske projekcije, koncerte in druge kulturne prireditve. V kolikor ne bi prišlo do zapletov na področju gradbenih del pa bi se investicija lahko zaključila do konca letqa 2023.

Na MO Maribor so pred časom bili kritični do vlaganja v mariborsko univerzo, ki prejema neprimerno manj sredstev kot Univerza v Ljubljani. Kljub temu pa je vlada Republike Slovenije zagotovilia dodatna sredstva za vlaganje v raziskovalno infrastrutukturo v Mariboru. Pričakovanja občine so namreč, da bo država enakomerno razvijala obe univerzi. Krepitev ljubljanske univerze pomeni krepitev centralizacije države. Krepitev mariborske univerze pa torej to, kar obljublja tudi sedanja oblast – krepitev decentralizacije.

MO Maribor v tem trenutku razpolaga z rekordno visokim proračunom, ki bo po sprejetju rebalansa težek kar 169,3 milijona evrov. Od tega bo bistveno povečano sofinanciranje projektov s strani pristojnih ministrstev, kar so prvi koraki k enakomernem razvoju tudi drugega največjega mesta v državi.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

Šoferji na ptujskem, pozor! Redarji bodo lovili prehitre.

Medobčinsko redarstvo bo med 24. januarjem in 3. februarjem 2022 izvajalo nadzor hitrosti na območju občin iz svoje krajevne...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img