Vlada bo zaradi hitrega širjenja virusa v enem tednu skoraj ustavila javno življenje. V soboto se bodo zaprli gostinski obrati – dovoljena je le dostava hrane in osebni prevzem med 6. in 21. uro.

Svoja vrata za vsaj 7 dni zapirajo tudi frizerski in kozmetični saloni. Zapirajo se tudi dijaški in študentski domovi , razen izjem, kjer dijaki in študentje nimajo drugih možnosti začasnega bivanja.

Odloki, ki bodo stopili v veljavo bodo povzemali regulativo, kakršna je veljala v spomladanskem delu epidemije. Tudi izjeme bodo definirane tako kot so bile takrat, tako da je bilo število stikov čimbolj omejeno in hkrati so vse nujne stvari tekle.
Spomladi se je ukrep omejitve gibanja na občine izkazal kot uspešna poteza za zajezitev širjenja novega koronavirusa.

Preverja se tudi možnost masovnega testiranja, preko nabave hitrih testov najprej za vse rizične skupine in v prihodnjih tednih tudi za celotno prebivalstvo.

Premier ob tem dodaja, da je pred nami teden boja proti koronavirusu. Prihodnji četrtek ali petek bo vlada naredila oceno in se odločila ali ukrepe podaljša, prekliče ali omili. Ob tem pa velja, da kriteriji, ki veljajo za zapiranje veljajo tudi za odpiranje.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj