spot_img

Država bo sofinancirala obnovo Doma kulture in ureditev Trga vstaje

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Na Občini Ruše so se v preteklih dneh razveselili odločb Ministrstva za kulturo ter Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Dobili so namreč pozitivne novice o državnem sofinanciranju za Ruše še kako pomembnih projektov. Ministrstvo za kulturo je tako potrdilo, da bo svoj delež primaknilo pri obnovi Doma kulture Ruše in za ureditev Trga vstaje.

Država bo nekaj denarja namenila tudi za Smolnik, kjer občina načrtuje izgradnjo večnamenskega športnega objekta. Zaradi pozitivnih novic se bodo tako svetniki Občine Ruše na seji srečali še pred koncem avgusta.

S pridobljenimi nepovratnimi sredstvi bo izpeljava treh naštetih projektov lažja, saj bo poraba občinskih sredstev znatno nižja. Ruška županja zato upa, da bodo svetniki rebalans proračuna sprejeli in omogočili uresničitev načrtov.

Ob tem na Občini Ruše poudarjajo, da ne gre za uspeh občine, pač pa za uspeh vseh Rušanov, ki lahko pričakujejo izboljšanje kulturne in športne infrastrukture. Pozitivna izkušnja s sodelovanjem na zadnjih razpisih je sicer vzpodbuda, da bodo na občini tudi v prihodnje pri najpomembnejših projektih poiskali pomoč države.

Škarje in platno sta sedaj v rokah svetnikov občine Ruše, ki lahko s potrditvijo rebalansa proračuna prihodnjo sredo, omogočijo nadaljevanje aktivnosti pri treh zelo pomembnih projektih.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Sezona okužb dihal v polnem razmahu

Pediatri opozarjajo na velik porast števila virusnih okužb dihal pri otrocih, do česar je letos prišlo prej kot običajno....

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img