Dražba JMSS ni izpolnila pričakovanj

V Mariboru pa je potekala javna dražba medobčinskega stanovanjskega sklada. Za prodajo so predvideli 18 nepremičnin, od tega 14 stanovanj, 1 večstanovanjsko stavbo, 2 kleti in 1 garažno mesto. Kljub velikim pričakovanjem, pa pri dražbi zaradi koronakrize niso bili tako uspešni.

Javna dražba številnih nepremičnin, ki je včeraj potekala v mariborskem hotelu City ni prinesla želenega izkupička denarja.
Ponujali so številne nepremičnine na mariborskem območju, večinoma enosobna stanovanja, pa tudi kleti in večnamensko zemljišče. A zaradi negotovih razmer so prodali le delež predvidenih nepremičnin.
Koronakriza pa ni vplivala na plačilno disciplino njihovih najemnikov. Ob izbruhu epidemije so na skladu prejeli številna vprašanja, če bi svoje najemnike oprostili plačila najemnine, a se za to niso odločili.

Individualno pa tudi pomagajo vsem, ki zaradi oteženih okoliščin ne zmorejo plačevati najemnine za stanovanje v lasti medobčinskega stanovanjskega sklada, tako da z leti število prisilnih izselitev upada.

V sklopu reševanja problematike deložacij JMSS Maribor intenzivno sodeluje tudi s Centrom za socialno delo, hkrati pa sklad že pred sodnim postopkom odpovedi najemne pogodbe in izpraznitve stanovanja najemnike sproti obvešča o višini dolga in jih poziva k aktivnemu pristopu k poplačilu le-tega.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj