spot_img

Dravske elektrarne sončno elektrarno v Zlatoličju gradijo s HTZ Velenje

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Dravske elektrarne Maribor (DEM) so za projektiranje, gradnjo in zagon petega segmenta sončne elektrarne Zlatoličje izbrale družbo HTZ Velenje. Ta je del skupine Premogovnik Velenje, ki tako kot mariborska družba sodi pod okrilje Holdinga Slovenske elektrarne. Izvajalce zaradi 30-stopinjskega nagiba terena in bližine kanala čaka zahtevna naloga.

Kaj je za izpeljavo projekta sploh potrebno?

Za omenjeni projekt je predvidenih 5840 kosov visoko učinkovitih fotonapetostnih modulov kitajskega proizvajalca Yingli Energy (China) Company Limited skupne nazivne moči skoraj 2,7 MWp in načrtovane letne proizvodnje približno 3000 megavatnih ur.

HTZ Velenje je zadolžen za projektiranje, gradnjo in zagon sončne elektrarne. Segment pet, ki je del večje sončne elektrarne v nastajanju, bo umeščen na 905 metrov dolgem prostoru levega brega odvodnega kanala največje slovenske hidroelektrarne.

Družba HTZ Velenje je za delno financiranje projekta septembra z Novo KBM sklenila pogodbo o okvirnem kreditu. Kot je povedala generalna direktorica družbe Nina Mauhler, je zaključek gradnje načrtovan za konec leta, predvidoma v prvem četrtletju leta 2022 pa bo elektrarna vključena v omrežje in bo začela proizvajati električno energijo.

“Projekt, katerega vrednost je dobra dva milijona evrov, predstavlja pomemben mejnik za nadaljnji razvoj industrije s področja fotovoltaike v Sloveniji in obenem pomembno referenco za naše podjetje, ki išče nove programe na trgu,” je dodala Mauhlerjeva.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

Šoferji na ptujskem, pozor! Redarji bodo lovili prehitre.

Medobčinsko redarstvo bo med 24. januarjem in 3. februarjem 2022 izvajalo nadzor hitrosti na območju občin iz svoje krajevne...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img