spot_img

Dravske elektrarne sončno elektrarno v Zlatoličju gradijo s HTZ Velenje

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Dravske elektrarne Maribor (DEM) so za projektiranje, gradnjo in zagon petega segmenta sončne elektrarne Zlatoličje izbrale družbo HTZ Velenje. Ta je del skupine Premogovnik Velenje, ki tako kot mariborska družba sodi pod okrilje Holdinga Slovenske elektrarne. Izvajalce zaradi 30-stopinjskega nagiba terena in bližine kanala čaka zahtevna naloga.

Kaj je za izpeljavo projekta sploh potrebno?

Za omenjeni projekt je predvidenih 5840 kosov visoko učinkovitih fotonapetostnih modulov kitajskega proizvajalca Yingli Energy (China) Company Limited skupne nazivne moči skoraj 2,7 MWp in načrtovane letne proizvodnje približno 3000 megavatnih ur.

HTZ Velenje je zadolžen za projektiranje, gradnjo in zagon sončne elektrarne. Segment pet, ki je del večje sončne elektrarne v nastajanju, bo umeščen na 905 metrov dolgem prostoru levega brega odvodnega kanala največje slovenske hidroelektrarne.

Družba HTZ Velenje je za delno financiranje projekta septembra z Novo KBM sklenila pogodbo o okvirnem kreditu. Kot je povedala generalna direktorica družbe Nina Mauhler, je zaključek gradnje načrtovan za konec leta, predvidoma v prvem četrtletju leta 2022 pa bo elektrarna vključena v omrežje in bo začela proizvajati električno energijo.

“Projekt, katerega vrednost je dobra dva milijona evrov, predstavlja pomemben mejnik za nadaljnji razvoj industrije s področja fotovoltaike v Sloveniji in obenem pomembno referenco za naše podjetje, ki išče nove programe na trgu,” je dodala Mauhlerjeva.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img