spot_img

Drastično zvišanje cen pred kurilno sezono

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V skladu z nižanjem temperatur se bliža kurilna sezona, ki bo za marsikoga predstavljala velik finančen zalogaj. Cene zemeljskega plina so se namreč od začetka letošnjega leta povišale za skoraj 50 odstotkov. Ob tem pa ponudniki ogrevalnih storitev niti ne vedo, kje dejansko iskati odgovore na drastično višanje cen.

Temperature so v zadnjih tednih izrazito nižje, zato se že pojavljajo ugibanja kdaj bi se lahko tudi uradno začela letošnja kurilna sezona.

V Energetiki Maribor opozarjajo stanovalce naj pravočasno preverijo stanje ogrevanja, oz. da je le ta pred začetkom nižjih temperatur v brezhibnem stanju. Ocenjujejo namreč, da velika večina posameznikov o tem razmišlja prepozno.

Poraba energije je odvisna od višine temperatur ogrevanja, kar je sicer stvar vsakega posameznika, vendar kljub temu je zakonsko določena na približno 20 stopinj celzija.

Po uradno dostopnih podatkih se je cena zemeljskega plina od začetka leta 2021 zvišala za kar 49%, kje pa tičijo poglavitni razlogi za tako drastično zvišanje cen?

Cene toplotne energije se določajo skladno z Aktom o metodologiji za oblikovanje cene toplote za daljinsko ogrevanje, kljub temu pa prihaja do razlike v cenah tudi znotraj Slovenije oz. po različnih mestih.

V Energetiki še opozarjajo, v kolikor stanovalci pridejo do ugotovitve, da so stroški ogrevanja v gospodinjstvu previsoki, naj razmislijo o posodobitvi, sanaciji ali celo popolni zamenjavi ogrevalnega sistema.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Najmlajši hospitaliziran covidni bolnik je star 31-let

petek so v Sloveniji ob 7507 PCR-testih potrdili 2270 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img