“Downhilka” prestavljena na 6. marec

0
262

Vzdržljivostna tekma “Downhilka” na Mariborskem Pohorju bi moral biti na sporedu že ta petek, 17. januarja vendar bo zaradi neugodnih vremenskih razmer in pomanjkanja snega ta na sporedu v petek, 6. marca.

Organizatorji so sporočili, da načrti o izvedbi dogodka niso spremenjeni, je pa rok za prijave tekmovalcev podaljšan, in sicer do 20. februarja.

12 – urni nočni vzdržljivostni preizkus bo potekal pod ambasadorstvom slovenske smučarske šampionke, dvakratne smučarske svetovne prvakinje Ilke Štuhec. Tekmovanje je namenjeno tako rekreativnim kot profesionalnim smučarjem in deskarjem, starejšim od 18 let. Tekmovanje se bo pričelo v petek, 6. marca ob 20. uri in končalo v soboto, 7. marca ob 08. uri zjutraj.

Downhilka bo imela tudi dobrodelno noto. Vsak prevoženi krog bo prispeval en evro za Fundacijo Olimpijskega komiteja Slovenije, ki pomaga športnikom iz socialno šibkejših okolij. V sklopu vzdržljivostnega preizkusa bo potekal tudi tako imenovani VIP krog, ki bo poteka eno uro pred pričetkom tekmovanja. Vsak krog VIP povabljencev bo v dobrodelni sklad Downhilke prispeval 10 evrov.

Organizatorji pa poleg nepozabnega smučarskega spektakla, obiskovalce čaka tudi pester zabavni program.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here