Mestna četrt Tabor velja za enega bolj gosto naseljenih predelov Maribora, kar se odraža v pomanjkanju parkirnih površin. Župan Saša Arsenovič je po delovnem obisku na Taboru obljubil, da bodo to problematiko postopoma začeli reševati že letos. Poleg tega pa načrtujejo tudi obnovo dotrajane ulice Koseskega in izredno prometnih Ljubljanske ter Betnavske ulice.

Mestno četrt Tabor je danes obiskal župan Saša Arsenovič s svojo ekipo. Predstavniki mestne četrti so izrazili zadovoljstvo ob obisku vodstvene garniture MOM in ob tem poudarili prioritetne projekte, za nadaljnji razvoj tega predela Maribora.

V MČ Tabor je slabih 30 kilometrov cest, ki so v določenih predelih izredno dotrajane. Ubadajo pa se tudi z problematiko parkiranja, predvsem v stanovanjski soseski t.i. bumeranga med Frankolovsko, Celjsko in Framsko ulico.

Projekt, ki je trenutno izvedljiv v najkrajšem možnem času je obnova dotrajane ulice Koseskega. Slednjega bi naj izvedli še v tem letu.

Po besedah župana Arsenoviča se mesto Maribor sooča s kronično problematiko pomanjkanja parkirnih površin, zato se občani v določenih predelih polsužujejo parkiranja svojih avtomobilov na zelenih površinah. Slednje bi radi na mestni občini odpravili s sprotnimi projekti, v MČ Tabor predvsem v gosto naseljenih stanovanjskih soseskah.

V MČ Tabor se torej nadejajo dodatnega razvoja, predvsem cestne infrastrukture. Poleg tega pa bodo v kratkem deležni tudi obnove Schreinerjevega trga in Tržnice Tabor, ki si jo delijo s sosednjo mestno četrtjo Nova vas.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here