Dornava vabi mlade družine

0
26

V občini Dornava želijo privabiti čim več mladih, kljub temu, da ne beležijo upada prebivalcev. A kljub dobri statistiki s številnimi novogradnjami omogočajo vsem zainteresiranim, da se k njim preselijo.

Z željo, da bi privabili čim več mladih, ki so vedno bolj zainteresirani za življenje na podeželju. Komunalni prispevek za mlade in mlade družine pa je z letošnjim letom v občini Dornava cenejši. To omogoča odlok o subvencioniranju, ki so ga občinski svetniki potrdili v začetku letošnjega marca. Za sprejetje odloka so si v minulih dveh letih prizadevali člani odbora za okolje in prostor.

Subvencijo lahko pridobijo mladi, ki še nimajo otrok, in mlade družine. Za mlade se po odloku štejejo osebe, ki niso stare več kot 35 let. Mlada družina je družina z vsaj enim otrokom, v kateri nobeden od staršev ni starejši od 35 let. Ali pa družina s starostjo otroka do dveh let, ne glede na starost staršev, če gre za prvega otroka. Pogoj pa je lastništvo nepremičnine, se pravi parcele ali stavbe, ki se bo obnavljala

Večje zanimanje mladih po nakupu nepremičnine v občini Dornava pa zahteva tudi prilagoditev osnovne infrastrukture kot sta vrtec in šola. Tamkajšnja osnovna šola pa je po mnenju župana že nujno potrebna dodatnih investicijskih vlaganj.

Želijo si, da bi energetsko obnovo uredili s pomočjo državnih oziroma evropskih sredstev ali s pomočjo posebnih skladov, ki so energetskim transformacijam objektov.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here