Domžale izločile znova neprepoznaven Maribor iz Pokala Pivovarne Union

0
12

V Domžalah pa se je odvil edini povsem prvoligaški četrtfinali obračun. Domžalčani so za zdaj pri dveh pokalnih lovorikah, v sezoni 2016/17 so jo osvojili pod taktirko Simona Rožmana, ki zdaj vodi Maribor. Ta pokala ni osvojil vse od leta 2016, skupaj pa ima devet tovrstnih naslovov.

Dober prvi polčas Domžal

Domžalčani so v uvodu tekme pokazali več, povedli pa so v 23. minuti, ko je pred vrati žogo po strelu Svena Šoštariča Kariča v mrežo preusmeril Matej Podlogar. Gosti tudi pozneje niso pokazali veliko, v 43. minuti pa so domači podvojili prednost, ko je Arnel Jakupović zadel z desetih metrov.

“Poker” menjav ob polčasu ni prinesel preobrata

Rožman je na začetku drugega polčasa na igrišče poslal kar štiri nove igralce, Jana Repasa in Mlakarja, Aleksa Pihlerja in Aljošo Matka, v 60. minuti pa je Maribor zmanjšal zaostanek z golom Denisa Klinarja z desne strani.

V tem delu precej odločnejši gosti so pritiskali za izenačenje, imeli tudi nekaj nevarnih strelov, a je domžalska vrsta zdržala do konca in se veselila polfinala. Domžale so tako še poglobile rezultatsko krizo Maribora, ki je sicer še vedno v igri za naslov prvaka Prve lige Telekom Slovenije, a je boj kot ne jasno, da je “zlata era” končana. Kaj sledi? Kot kaže sedaj prav nič šampionskega…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here