Dominkova domačija bo dobila recepcijo

0
605

Občina Gorišnica nadaljuje investicije v turizem. Letos nameravajo zgraditi nov objekt z recepcijo pred Dominkovo domačijo, ki je najstarejša ohranjena panonska hiša. Po tem, ko se obnovitvena dela z ureditvijo fasade, notranjih ometov ter mizarskih in raznih del na Sokovem mlinu v Forminu približujejo h koncu se nameravajo letos lotiti še ureditve recepcije.

Novo recepcijo bodo zgradili na mestu sedanjega objekta, ki je na parkirišču pred domačijo. Omenjeni objekt bodo porušili in zgradili 140 kvadratnih metrov velik objekt, kamor bodo umestili vhodno teraso, prostor za prodajo kart in spominkov, prostor za bife in skladišče, garderobe z wc-jem za osebje, posebej sanitarije za obiskovalce, kotlovnico itd.

Načrtujejo pa tudi izgradnjo novega krožišča. Na nevarnem križišču v Moškanjcih, naj bi v kratkem vendarle začeli graditi krožišče. Pričetek del je predviden spomladi, tkaoj ko bodo to dopuščale vremenske razmere. Dela bodo predvidoma zaključena v dveh gradbenih fazah.

Projekt je vreden dobrih 910.000 evrov, bo ptujsko cestno podjetje zgradilo v dveh gradbenih sezonah. V sklopu projekta bodo poleg omenjenega krožišča izvedli deviacijo priključne lokalne ceste. Prav tako bodo uredili cesto v dolžini 300 metrov in površine za kolesarje ter poskrbeli za ustrezno razsvetljavo. Veliko denarja so namenili za obnovo cest, a v teku so številne druge investicije.

Občina tako tudi v letu 2020 investira številna sredstva v infrastrukturo, nadejajo pa se tudi, da bi modernizirali vodovodno omrežje, ki pa ga za zdaj omejuje župan Kidričevega Anton Leskovar.
Načrtov je veliko, potrebno bo zagotoviti tudi denar.V proračunu za leto 2020 so predvideli 4, 9 milijona prihodkov in prav toliko tudi odhodkov.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here