Dominikanski samostan brez obiskovalcev

 

Tako kot vsi kulturni in turistični objekti v času koronavirusa ne deluje tudi dominikanski samostan. Kot so poudarili še ne morejo napovedati, kolikšen bo v letošnji sezoni izpad dohodkov. Število dogodkov je od obnove naprej v dominikanskem samostanu naraščalo. Kongresna dejavnost je v letu 2019 predstavljala okoli tretjino vseh prireditev. Rasel pa je tudi obisk samostana, število turističnih ogledov. Lani jih je bilo okrog 3.500.

Vstopnina ni dovolj

Upravljavec za nemoteno delovanje potrebuje 170.000 evrov – od tega eno tretjino porabijo za zagotavljanje vsebine, dve pa za redna vzdrževalna in investicijska vzdrževalna dela.

Dodaten zaslužek jim omogoča ogled dominikanskega samostana, ki je sicer plačljiv – odrasli plačajo štiri evre, mladi dva evra, za predšolske otroke, občane MO Ptuj in upokojence pa dva evra. Za družinsko vstopnico je treba odšteti devet evrov. Na voljo je tudi brošura o dominikanskem samostanu, ki stane dva evra. V letu 2019 so v tem objektu skupaj izvedli 106 dogodkov oz. prireditev. Iz tržne dejavnosti na letni ravni pokrivajo plačo vodje kongresno-kulturnega središča, del programa in stroškov, ki so vezani na sam letni program.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj