Dom za starostnike vse bližje

0
28

V Markovcih se je več mesecev vlekel spor med občinskimi svetniki, ki so zagovarjali izbrano lokacijo za gradnjo doma v bližini šole, trgovine, vrtca, cerkve in pokopališča, in tistimi, ki so menili, da je v kraju več primernejših krajev. Nazadnje so se po večmesečnem usklajevanju in prepričevanju le odločili za zemljišče, ki je v občinskih prostorskih načrtih opredeljeno za gradnjo in ga je občina pred leti kupila prav za gradnjo doma, in to s soglasjem svetnikov.

Večjih zapletov pri vnovičnem soglasju občinskih svetnikov Gabrovec ne pričakuje. Dom in varovana stanovanja za približno 150 starostnikov je občina sprva nameravala zgraditi v javno-zasebnem partnerstvu. Sedaj bodo gradili z lastnimi sredstvi in s pomočjo države. Uvrstili pa se bodo tudi na seznam prioritetnih projektov za okrevanje po koronakrizi.

O gradnji doma upokojencev že več kot desetletje razmišljajo še v nekaterih okoliških občinah, a bo treba resno razmisliti, kako velike domove graditi in kje, saj se ob institucionalnem varstvu vse več pozornosti namenja dolgotrajni oskrbi na domu. A v Markovcih pozivajo državo, da je dom za starostnike v tem okolju nuja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here