spot_img

Dom za starostnike v Žabjaku

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Ker želijo pospešiti postopke so na Ptuju sklicali izredno sejo mestnega sveta. Kot edino točko so uvrstili Dopolnjen osnutek Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za Žabjo vas.

Direktorica doma Jožica Šemnički pravi, da bo gradnja novega doma za starejše na Ptuju po predvidevanjih stala 14 milijonov evrov, polovico denarja bo zagotovil Dom upokojencev Ptuj, polovico pa bi lahko pridobili iz državnih sredstev.

V novem domu predvidevajo predvsem enoposteljen in dvoposteljne sobe. Z novimi kapacitetami bi razbremenili tudi trentuni dom upokojencev v središču Ptuja, kjer že dolgo ne morejo zadostiti ustreznim standardom.

Tako so ptujski svetniki potrdili spremembo, ki območje gospodarskih con spreminja v območje osrednjioh centralnih dejavnosti. Ker pri tem računajo tudi na državna sredstva, se s pridobitvijo gradbenega dovoljenja mudi.

Dokument je bil na seji mestnega sveta sprejet soglasno in praktično brez razprave. Po prvem branju sledi obdobje zbiranja mnenj. Z novim domom bi na Ptuju bistveno izboljšali bivanjski standard stanovalcev, ki zdaj na enoposteljno sobo čakajo tudi tri leta.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:12

Stanovalci proti avtobusnemu stičišču na prenovljenem Trgu revolucije

Trg revolucije se nahaja v starem delu Maribora in odpira pot v staro mestno jedro. Najdemo ga na desnem...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img