Dom za starostnike bo

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V občini Markovci pa so za včerajšnji dan napovedali podpis pisma o nameri gradnje in upravljanja doma starejših občanov Markovci. Pismo, ki je pred kratkim poteklo, bosta ponovno podpisala župan Občine Markovci, Milan Gabrovec in direktorica Doma upokojencev Ptuj, Jožica Šemnički. Podpis so prestavili na 9. september, naša ekipa pa je raziskala podrobnosti gradnje novega doma za starejše.

Tik pred županskimi volitvami pred dvema letoma je markovski župan Milan Gabrovec z Domom upokojencev Ptuj ter potencialnim investitorjem Marijanom Frasom iz podjetja Eko-Gradvest podpisal pogodbo o nameri za gradnjo novega doma za upokojence in varovanih stanovanj. Pismo o nameri je poteklo, obeta se nov podpis, a tokrat brez potencialnega investitorja.

Tudi zaradi zapletov, povezanih s sprejemanjem občinskega podrobnega prostorskega načrta, je sprva načrtovana časovnica padla v vodo. Sedaj želijo čimprej pridobiti gradbeno dovoljenje, ki je potrebno za pridobivanje sredstev iz razpisov.

Čeprav so izgradnjo doma predvideli v dveh fazah, se sedaj nagibajo k izgradnji doma v samo eni fazi.

Z gradbenimi deli nameravajo začeti naslednjo jesen, če ne bo dodatnih zapletov. Investitorja še nimajo, razmišljajo pa tudi o drugih možnostih gradnje. Ena izmed opcij je, da bi s pomočjo nepovratnih evropskih in državnih sredstev ter s pomočjo kreditov dom zgradili kar sami.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:03:41

Maribor postaja starejšim prijazno mesto

Mestna občina Maribor je pred časom ustanovila Svet za starejše, ki pa zaradi epidemije do sedaj še ni deloval....

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img