V občini Markovci se že več kot desetletje pogovarjajo o gradnji doma za starejše občane. Veliko polemik je bilo okrog zemljišča, saj del občinskih svetnikov ni želel potrditi potrdili občinskega podrobnega prostorskega načrta, ki je bil pogoj za nadaljnjo uresničevanje načrtov z domom starostnikov. Po letih dogovarjanja so bližje uresničenju ideje, a ponovno imajo težave, tokrat s financiranjem.

V Občini Markovci se nadejajo uresničenja največje investicije v zadnjih letih – novega doma starostnikov. Veliko težav so imeli z umeščanjem doma v prostorski načrt, pa s pismom o nameri sodelovanja s ptujskim domom starostnikov, ki je vmes poteklo.
Problematično je še vedno financiranje, saj so občinski svetniki naložbo pogojevali s pridobljenimi sofinancerskimi sredstvi v višini vsaj 50-odstotkov.

Kljub pridobljenemu gradbenemu dovoljenju, dodelanim načrtom in potrjenemu sodelovanju s strokovnimi delavci doma upokojencev Ptuj pa pri pridobivanju državnih sredstev so sedaj niso bili uspešni.
Naj spomnimo, da je bilo na razpisu ministrstva za delo za podelitev koncesij domovom za starejše izbranih 11 domov, ki bodo predvidoma zagotovili 1285 mest za starejše. A občini Markovci ni uspelo.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here