Dom za starostnike bi financirala občina

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V občini Markovci pa so danes podpisali pismo o nameri gradnje in upravljanja doma starejših občanov Markovci. Pismo, ki je pred kratkim poteklo, sta ponovno podpisala župan Občine Markovci, Milan Gabrovec in direktorica Doma upokojencev Ptuj, Jožica Šemnički.

Pismo o nameri so pred dvema letoma časovno omejili. Tudi zaradi zapletov, povezanih s sprejemanjem občinskega podrobnega prostorskega načrta, je sprva načrtovana časovnica padla v vodo in sedaj so v Domu upokojencev Ptuj in na občini podpisali novega, tokrat brez časovne omejitve.

Odločili so se, da dom tokrat gradijo samostojno. V ta namen so ustanovili posebno tričlansko komisijo, ki spremlja pripravo projekta za izgradnjo doma starostnikov v Markovcih.

Direktorica Doma upokojencev Ptuj, Jožica Šemnički je poudarila, da so upravljanje doma v Markovcih obravnavali na Svetu zavoda, ki se je strinjal, da idejo podpre.

Z gradbenimi deli nameravajo začeti naslednjo jesen, če ne bo dodatnih zapletov. Pri tem želijo počrpati dodatna sredstva s pomočjo nepovratnih evropskih in državnih.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:03:41

Maribor postaja starejšim prijazno mesto

Mestna občina Maribor je pred časom ustanovila Svet za starejše, ki pa zaradi epidemije do sedaj še ni deloval....

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img