Dom Sv. Agate v aprilu odpira svoja vrata

0
78

V Lenartu so v drugem valu zabeležili veliko okužb. Dislocirano enoto v Sveti Agati so preoblikovali v rdečo cono, kamor so nameščali vse obolele s covidom 19. A k sreči od zadnje zabeležene okužbe v januarju, covida niso več imeli. Večino varovancev, ki niso bili okuženi so uspešno cepili.

Precepili pa so tudi več kot tretjino zaposlenih, medtem ko jih je tretjina okužbo prebolela.
S sproščanjem ukrepov so dom Svete Agate postavili v prvovrstno stanje. Dom bo namenjen normalnim varovancem, varovancem z demenco, del oddelka v mansardi pa je namenjen starostnikom, ki so v zadnji fazi svojega življenja.

Interesa je veliko, a prvotno bodo morali preveriti, kdo ustreza pogojem. Dom, ki je namenjen vsem starejšim od 65 let, je prilagojen za uporabnike z demenco in sorodnimi stanji. V domu bosta dve mesti namenjeni za paliativno oskrbo, za neozdravljivo bolne, osem mest pa bo namenjenih umirajočim

Dom bo zasnovan na bivalnih skupnostih, v katerih bo pet enot po dvanajst ljudi. Vsaka enota je samostojna zaključena celota. Ob tem pa bodo imeli tudi skupne prostore, kjer se bodo lahko te enote srečevale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here