V Lenartu so v drugem valu zabeležili veliko okužb. Dislocirano enoto v Sveti Agati so preoblikovali v rdečo cono, kamor so nameščali vse obolele s covidom 19. A k sreči od zadnje zabeležene okužbe v januarju, covida niso več imeli. Večino varovancev, ki niso bili okuženi so uspešno cepili.

Precepili pa so tudi več kot tretjino zaposlenih, medtem ko jih je tretjina okužbo prebolela.
S sproščanjem ukrepov so dom Svete Agate postavili v prvovrstno stanje. Dom bo namenjen normalnim varovancem, varovancem z demenco, del oddelka v mansardi pa je namenjen starostnikom, ki so v zadnji fazi svojega življenja.

Interesa je veliko, a prvotno bodo morali preveriti, kdo ustreza pogojem. Dom, ki je namenjen vsem starejšim od 65 let, je prilagojen za uporabnike z demenco in sorodnimi stanji. V domu bosta dve mesti namenjeni za paliativno oskrbo, za neozdravljivo bolne, osem mest pa bo namenjenih umirajočim

Dom bo zasnovan na bivalnih skupnostih, v katerih bo pet enot po dvanajst ljudi. Vsaka enota je samostojna zaključena celota. Ob tem pa bodo imeli tudi skupne prostore, kjer se bodo lahko te enote srečevale.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj