spot_img

Dom Sv. Agate septembra dobiva nove stanovalce

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Dom Svete Agate, ki so ga v Lenartu pri Slovenskih goricah vzpostavili pred nekaj več kot letom dni, bo prve redne stanovalce sprejel v začetku septembra. Zaenkrat se bo vanj vselilo 24 ljudi. Del doma bo še vedno ostal prazen za potrebe rdeče cone za morebitne bolnike s covidom-19.

Podjetje Žipo je pred leti od slabe banke kupilo nekdanji hotel v Črnem lesu v Zamarkovi pri Lenartu. Novi lastnik objekta se je povezal z Domom sv. Lenarta, ki je za to lokacijo pridobil koncesijo za opravljanje dejavnosti institucionalnega varstva starejših. Investicija je bila ocenjena na več kot 5 milijonov 200.000 evrov. Ponudili pa bodo tudi dnevno varstvo starejših ter vrtec za zaposlene.

Epidemija je sprostila številne domske zmogljivosti. Nekateri so se odločili, da bodo varovance imeli doma, po drugi strani pa se je protokol sprejema v dom močno poostril. Čeprav so se domske kapacitete tudi v osrednji enoti v Lenartu sprostile, pa so jih ob umirjanju epidemioloških razmer hitro napolnili. Trenutno poteka tudi izbor za nove kadrovske pridobitve, v svoje vrste pa vabijo različne profile.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Evropski milijoni za blaženje podnebnih sprememb

Vlada je v načrt razvojnih programov 2022–2025 uvrstila 12 novih projektov iz programa za blaženje posledic podnebnih sprememb in...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img