spot_img

Dom Sv. Agate septembra dobiva nove stanovalce

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Dom Svete Agate, ki so ga v Lenartu pri Slovenskih goricah vzpostavili pred nekaj več kot letom dni, bo prve redne stanovalce sprejel v začetku septembra. Zaenkrat se bo vanj vselilo 24 ljudi. Del doma bo še vedno ostal prazen za potrebe rdeče cone za morebitne bolnike s covidom-19.

Podjetje Žipo je pred leti od slabe banke kupilo nekdanji hotel v Črnem lesu v Zamarkovi pri Lenartu. Novi lastnik objekta se je povezal z Domom sv. Lenarta, ki je za to lokacijo pridobil koncesijo za opravljanje dejavnosti institucionalnega varstva starejših. Investicija je bila ocenjena na več kot 5 milijonov 200.000 evrov. Ponudili pa bodo tudi dnevno varstvo starejših ter vrtec za zaposlene.

Epidemija je sprostila številne domske zmogljivosti. Nekateri so se odločili, da bodo varovance imeli doma, po drugi strani pa se je protokol sprejema v dom močno poostril. Čeprav so se domske kapacitete tudi v osrednji enoti v Lenartu sprostile, pa so jih ob umirjanju epidemioloških razmer hitro napolnili. Trenutno poteka tudi izbor za nove kadrovske pridobitve, v svoje vrste pa vabijo različne profile.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:03

Čistilna naprava v občinski lasti

V občini Radenci so v prvem polletju realizirali nekaj več kot desetino zastavljenega proračuna za letošnje leto. Skoraj polovico...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img