Dom pod Gorco je praznoval 10 let delovanja

0
19

Mariborski Dom pod Gorco je pred dnevi praznoval deseto obletnico delovanja. Čeprav je bilo letošnje praznovanje drugačno kot minula leta, so varovancem vseeno pripravili nekoliko prilagojen kulturni program. V domu sicer upajo, da se bodo razmere kmalu normalizirale in omogočile druženja, kot so jih starostniki vajeni.

Čeprav v Domu pod Gorco še vedno veljajo ukrepi za preprečevanje širjenja koronavirusa, so zaposleni in varovanci znali proslaviti okroglo obletnico. Bilo je drugače kot minula leta, saj se praznovanja niso mogli udeležiti zunanji obiskovalci.

Razlogov za praznovanje je bilo kar nekaj. Dom pod Gorco je danes v precej boljši finančni kondiciji kot še nedavno, v desetih letih delovanja pa je dosegel in presegel številne zastavljene cilje.

Z normalizacijo poslovanja se v domu rojevajo tudi novi cilji in ideje za prihodnost. Izzivi zadnjega leta so zaposlene in varovance doma še bolj povezali. V času epidemije so v domu pridobili nove izkušnje in znanje, ki jim bo v prihodnosti zagotovo koristilo.

Epidemiološko stanje v domu je dobro. Od sredine decembra ne beležijo novih okužb in nestrpno pričakujejo normalizacijo razmer. Nekatere ukrepe so medtem že začeli sproščati. Po besedah direktorja doma si varovanci sicer najbolj želijo odprtja domske kavarne, ki je bila za mnoge priljubljen kraj druženja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here