spot_img

Dolgoročni načrti za butični turizem

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Občina Podlehnik je zaključila z realizacijo prve naložbe v sklopu projekta Naša Drava. Občina je pridobila e-kolesarnico  z štirimi e-kolesi. V prihodnje si želijo kolesarske trase in souoprabo koles povezati tudi z okoliškimi občinami. Dolgoročni načrt pa je po besedah Sebastiana Toplaka raziviti butični turizem, z nočitvenimi kapacitetami.

V občini Podlehnik sodelujejo v projektu Naša Drava, ga delno sofinancira EU iz evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, predstavlja inovativen celosten pristop k predstavitvi naravne in kulturne dediščine, ki se aktivno prepleta z rekreacijo in gibanjem v naravi.

Občina Podlehnik je pri tem sodelovala z dvema okoliškima občinama,  v sklopu projekta pa pridobila prvo e-kolesarnico.

Župan občine Podlehnik Sebastian Toplak je poudaril, da si v kratkoročnem obdobju z občinama Majšperk in Zavrč prizadevajo za vzpostavitev skupnega e-kolesarskega sistema.

Nadaljnji cilji pa so usmerjeni predvsem v doživljajskega turizma in razvoja novih zelenih turističnih produktov, v katerih šport, narava in zgodovina nastopajo sočasno z roko v roki.

Občina Podlehnik se bo srednjeročnem obdobju osredotočila predvsem na zagotavljanje nočitvenih kapacitet, ki jih na tem območju, kljub povpraševanju  še ne poznajo.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Evropski milijoni za blaženje podnebnih sprememb

Vlada je v načrt razvojnih programov 2022–2025 uvrstila 12 novih projektov iz programa za blaženje posledic podnebnih sprememb in...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img