spot_img

Dolgoročni načrti za butični turizem

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Občina Podlehnik je zaključila z realizacijo prve naložbe v sklopu projekta Naša Drava. Občina je pridobila e-kolesarnico  z štirimi e-kolesi. V prihodnje si želijo kolesarske trase in souoprabo koles povezati tudi z okoliškimi občinami. Dolgoročni načrt pa je po besedah Sebastiana Toplaka raziviti butični turizem, z nočitvenimi kapacitetami.

V občini Podlehnik sodelujejo v projektu Naša Drava, ga delno sofinancira EU iz evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, predstavlja inovativen celosten pristop k predstavitvi naravne in kulturne dediščine, ki se aktivno prepleta z rekreacijo in gibanjem v naravi.

Občina Podlehnik je pri tem sodelovala z dvema okoliškima občinama,  v sklopu projekta pa pridobila prvo e-kolesarnico.

Župan občine Podlehnik Sebastian Toplak je poudaril, da si v kratkoročnem obdobju z občinama Majšperk in Zavrč prizadevajo za vzpostavitev skupnega e-kolesarskega sistema.

Nadaljnji cilji pa so usmerjeni predvsem v doživljajskega turizma in razvoja novih zelenih turističnih produktov, v katerih šport, narava in zgodovina nastopajo sočasno z roko v roki.

Občina Podlehnik se bo srednjeročnem obdobju osredotočila predvsem na zagotavljanje nočitvenih kapacitet, ki jih na tem območju, kljub povpraševanju  še ne poznajo.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Še pomnite? 12 mariborskih izdelkov, ki smo jih poznali vsi!

Zgodba o mariborski industriji se je začela pisati v času druge industrijske revolucije, ko so industrijski obrati skoraj v...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img