Saša Gajser se po desetletju uspešnega delovanja v strokovnem štabu članskega moštva poslavlja od Ljudskega vrta.

Gajser: klub bom zapustil zgolj fizično, a bom ostal v vlogi navijača

“Hvala klubu za dolgoletno sodelovanje in vse čudovite trenutke. Slovesa nikdar niso prijetna. Ker gre za dolgo skupno obdobje, so prisotna tudi čustva, posebni občutki. Ostaja ogromno nepozabnih spominov, trofej, zmag in dragocenih delovnih izkušenj To so bila moja najlepša športna leta, zato bi ob tej priložnosti posebno zahvalo namenil tudi vsem navijačem, Violam, ki so bili, so in bodo s svojo podporo pomemben, sestavni del vijol’čnega mozaika”, je dejal Gajser. 

“Kluba nikdar ne morem zapustiti, fizično ne bom prisoten, bom pa ostal v vlogi navijača. Najprej si bom vzel čas za počitek, za družino, potem pa se bom v prihodnjem obdobju usmeril k nadaljnjemu izpopolnjevanju in poiskal nove nogometne izzive,” je odločitev pojasnil Saša Gajser.

Šuler: pobuda o odhodu je bila podana iz Gajserjeve strani

“Ob pobudi in želji, izraženi z njegove strani, Saša Gajser zaključuje dolgoletno zgledno ter nadvse uspešno sodelovanje z NK Maribor. Saša se je odločil, da se povsem umakne iz delovanja kluba. Takšne poteze niso lahke, odločitev spoštujemo in razumemo. V takšni situaciji samo veliki gospodje lahko sprejmejo takšno odločitev, kar v športu ni vedno pogost pojav”, je pojasnil Šuler.

“Pri NK Maribor se mu vsi v klubu, glede na prehojeno skupno pot in vse, kar smo prestali skupaj, iskreno zahvaljujemo za prispevek. Zaradi tega bo imel Saša Gajser posebno mesto v klubu, vrata mu bodo vedno odprta, na nadaljnji, nedvomno obetavni trenerski poti pa mu želimo obilo športnih uspehov,” je klubsko stališče predstavil športni direktor Marko Šuler.

Zgodovina delovanja Saše Gajserja pri NK Maribor

Saša Gajser je v vijoličastem aktivno sodeloval v različnih vlogah: najprej je kot igralec zbral 22 nastopov v članskem moštvu in prispeval delež k osvojitvi prve pokalne trofeje v samostojni Sloveniji leta 1992 z zadetkom iz enajstmetrovke v finalnem dvoboju proti Olimpiji. Januarja 2010 se je v novi vlogi vrnil v Ljudski vrt: sprva kot trener v nogometni šboli, prevzel je selekciji U-13 in U-10, v sezoni 2011/12 pa se je preselil v slačilnico članskega moštva in 24. avgusta 2011 postal pomočnik trenerja, ki je ob aktivnem sodelovanju na treningih v prejšnjih letih opravljal pomembne naloge pri skavtiranju naslednjih nasprobtnikov, ali kot nazadnje po odhodu Maura Camoranesija tudi vlogo začasnega trenerja.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj