spot_img

Dokapitalizacija Marproma za stabilnost podjetja

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Mestni svet je soglašal z dokapitalizacijo Marproma s stvarnim vložkom občine v višini 757.200 evrov, kar predstavlja vrednost petih avtobusov. Ti se s tem neodplačno izročajo v last temu javnemu podjetju. Podjetje se je namreč zaradi tople zime in epidemije koronavirusa znašlo v rdečih številkah in se približalo kapitalski neustreznosti.

Mariborski javni prevoznik, ki skrbi tudi za mestna parkirišča, odvoz s pajkom in za smučarsko infrastrukturo na Pohorju, je lani – predvsem zaradi skromne smučarske sezone – ustvaril za več kot 400 tisoč evrov primanjkljaja. Poslovanje podjetja pa je letos prizadela še epidemija, ki je povzročila že za 1,2 milijona evrov izgube.

Z dokapitalizacijo podjetja s stvarnim vložkom se bi izboljšala kapitalska ustreznost ter tržni položaj podjetja.
Podžupan MO Maribor Samo Peter medved pa ocenjuje, da je bila odločitev o podelitvi koncesije za upravljanje smučarske infrakstrukture na Pohorju vseeno pravilna.

Zaradi lanske izgube in še nekaterih drugih dejavnikov je tako osnovni kapital podjetja – 800 tisoč evrov – obremenjen skoraj do polovice, takrat pa bi nastopila kapitalska neustreznost. Zato tudi želi občina podjetje dokapitalizirati s stvarnim vložkom 757.200 evrov, in sicer s prenosom lastništva petih avtobusov, ki so zdaj v občinski lasti.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:53

V Pekrah zadovoljni z obnovo Bezjakove ulice, a si želijo nadaljevanja ureditve cest

Krajevno skupnost Pekre je v obisku vseh lokalnih entitet mariborske občine lani obiskal župan Saša Arsenovič s svojo ekipo....

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img